Lessen

Wil jij in de dressuur net zo goed worden als Anky van Grunsven? Of met springen als Jeroen Dubbeldam? Met crossen (SGW) als Alice Naber (of onze eigen Erna Bronsvoort)? Of zelfs beter? Dat kun je leren! Bij Manege Snorrewind kun je allerlei lessen volgen om beter te worden in de paardensport! Al vanaf 5 jaar kun je bij ons komen ponyrijden in de Veulenles.. Ook kun je beginnen met een Starterspakket. Na het Starterspakket ga je verder in de Groepslessen, waarin we je de beginselen van alles leren. Dus dressuur, vaardigheid, springen, buiten rijden en later alvast het begin van de cross. En dat doen we door middel van oefeningen, manegefiguren, spelletjes, noem maar op. Ook hebben we elke week een lesthema, zodat we die week wat extra aandacht besteden aan een onderdeel. De instructeurs houden goed in de gaten hoe ver je bent en of je naar een meer gevorderde groep kunt.

Ook is het de bedoeling dat je als het nodig is, samen met onze stalhulp en één van je ouders leert op- en afzadelen. Snappen je ouders er zelf nog niet veel van? Geen probleem, ook ouders kunnen leren! We organiseren ook Ouder&Kind middagen, waarin we thema’s extra uitgebreid uitleggen en jullie samen aan de slag kunnen met en rondom de pony. Gezellig en leerzaam!

Ook geven wij speciale dressuurlessen, zitlessen, springlessen, carrousellessen, videolessen, longeerlessen, voltige en crosslessen. In groepsverband, in kleine groepjes of zelfs in een privéles.
Ook kun je kijken hoever je al bent, door mee te doen aan dressuurproeven of -wedstrijden (F-proeven), Vaardigheidsproeven (V), Springparcoursen (S), buitenritten, Cross, spelletjesmiddagen, ponyvoetbal enz. enz. Ook kun je theorielessen volgen. Om verder de kunnen komen met je F-proeven, moet je op bepaalde momenten ook theorie-examens afleggen. Op de website, Facebook en op het bord in de kantine staat altijd wanneer je mee kunt doen aan de activiteiten.

Om goed te leren paardrijden, is het ook belangrijk, dat je niet altijd op dezelfde pony rijdt. In de kantine staat een computer, waarop je voor de les altijd kunt kijken, op welke pony jij de les rijdt.De instructie deelt je in op een voor jou geschikte pony. Als er problemen zijn, meld je dan even bij je instructeur.

Als je bij ons komt rijden, krijg je een lesovereenkomst, waarin de afspraken tussen jou, je ouders en Manege Snorrewind zijn beschreven. Ook word je automatisch lid van de FNRS (Federatie Nederlandse Ruiter Sportcentra) en de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond). Je ontvangt ook een ruiterpaspoort. Dit is een boekje, waarin je vorderingen worden bijgehouden als je de FNRS ruiteropleiding gaat volgen door o.a. de F-proeven te rijden en theorie-examens gaat afleggen. Het is overigens niet verplicht om mee te doen aan de proeven en wedstrijden, maar wel erg leuk om verder te komen! Trouwens, je bent met een ruiterpaspoort tijdens manegelessen en manegewedstrijden ook aanvullend verzekerd (middels een collectieve ongevallenverzekering, maar dat is meer iets, dat je ouders willen weten).

Je moet een goedgekeurde veiligheidshelm op en laarzen of schoenen met een hak aan. Voor de eerste lessen zijn veiligheidshelmen beschikbaar. Een rijbroek is wel erg fijn, maar is niet verplicht. Een bodyprotector is ook niet verplicht, maar wel aan te raden. In de speciale springlessen en crosslessen is de bodyprotector wel verplicht.

Als je ouders meer willen weten over de lessen en de tarieven, dan kunnen ze naar de site van Manege Snorrewind.